Deși a luat nota 10 la proba de informatică la Bacalaureat, Paul a ales altă specializare la facultate. După o pauză de 14 ani de la a scrie cod, el s-a reapucat de treabă împreună cu noi. Iată povestea lui și părerea lui despre programul de mentorat WellCode.

„Bună tuturor,

Vreau să vă împărtășesc experiența mea de până acum pe platforma WellCode. M-am înscris în programul de mentorat exact acum două săptămâni, iar în prezent sunt la modulul 2, la șiruri de numere. Sunt foarte încântat de modul în care am învățat și am evoluat în aceste 2 săptămâni. Pentru mine a fost întotdeauna foarte important profesorul. Ca să vă puteți face o idee cât de important, vreau să vă povestesc prima mea interacțiune chiar cu acest domeniu: informatica. 

Am început să studiez informatica în liceu, în clasa a IX-a. Și 3 semestre la rând am avut media 5, cu nota 4 în teză la informatică. Iar motivul nu a fost că profesorul era foarte exigent, ci că profesorul era foarte slab. La toate celelalte materii aveam medii de 9 sau de 10. Așa că am realizat la un moment dat că notele la informatică erau pe merit, dar nu pe meritul meu, ci mai mult pe meritul profesorului. Și am decis să mă transfer la alt liceu. Acolo am întâlnit o profesoară de informatică foarte bună. În următorul semestru am avut media 9 la informatică, apoi doar 10 până la final de liceu, iar la BAC am predat de asemenea o lucrare perfectă și am luat nota 10 la informatică. 

La facultate am ales însă o altă direcție și din acest motiv, de aproximativ 14 ani nu am mai avut nicio legătură cu acest domeniu. Sincer, puteam să jur că am uitat chiar tot, dar se pare că nu a fost chiar așa; iar meritul evoluției mele rapide este, și de această dată, tot al „profesorului”, adică al platformei. Faptul că teoria este explicată treptat, cu multe exemple, că apoi este verificată înțelegerea deplină a noțiunilor și teoriei prin quiz-uri scurte, iar că la final trebuie să aplicăm în probleme exact ceea ce tocmai am studiat, reprezintă (cel puțin pentru mine) metoda ideală de a învăța o materie dificilă precum informatica. Am reușit în aceste 2 săptămâni, nu doar să îmi aduc aminte ceea ce studiasem în liceu, dar și să înțeleg mai bine anumite lucruri pe care nu le înțelesesem atunci. 

Bineînțeles că aceste lucruri nu s-au întâmplat de la sine, ci prin multe ore de studiu și de scris cod pe platformă: 40 de ore cumulate în prima săptămâna și aproape 30 de ore în a doua săptămâna. Am redus numărul de ore în a doua săptămână, deoarece sunt de acord cu mentorii că și numărul de ore de somn din fiecare noapte este foarte important. Eu sunt în acest moment atât angajat, cât și tatăl unei minunate fetițe de 3 ani și jumătate (care are nevoie de multă atenție și mult timp dedicat activităților împreună), așa că nu îmi este ușor să găsesc timp pentru studiu, dar consider că nimic important (așa cum este o reconversie profesională) nu poate fi obținut ușor. De aceea sunt determinat să păstrez ritmul de învățare, să mă loghez în fiecare seară pe platformă (oricâte „motive” aș avea să nu o fac) și va încurajez și pe voi să faceți același lucru. 

Din punctul meu de vedere, „profesorul” este foarte bun! Deci ține doar de noi să ne facem partea pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim. Mult succes tuturor!”

După câte spune și Paul, eficiența platformei și dorința lui de a-și atinge obiectivele îl împiedică să găsească scuze din a nu lucra. Pentru a afla povești la fel de impresionante ca cea de mai sus, accesează pagina noastră WellCode Păreri sau canalul nostru de YouTube cu același nume. 


Dacă ești și tu convins că ai nevoie de beneficiile programului nostru de mentorat, atunci accesează site-ul WellCode și începe să lucrezi pe platforma noastră. Primul modul este gratuit!