An de an septembrie este marcată drept luna în care elevii se întorc la școală. Odată cu acest lucru înseamnă că o nouă generație trece clasa a 12-a și începe pregatire pentru BAC și pregatire pentru admitere.

Deși tentația de a te pregăti pe ultima sută de metri și să dai un search rapid de „variante bac informatica” și „variante bac matematica” și să iei ce-ți pică la mână este mare, cel mai bine pentru tine este să începi să te pregătești din timp pentru nu a fi luat prin surprindere de acest examen. Mulți recurg la meditatii matematica și meditatii informatica pentru a se pregăti.

Dacă citești acest articol probabil că ești la profil real și vrei să știi cum să te pregătești pentru a lua notă cât mai mare la matematică și informatică la BAC. 

După ce treci acest examen te mai așteaptă o nouă provocare: admiterea, mai exact admiterea la facultatea de informatica. 

Pregatire bac

Cum sa te pregatesti pentru BAC 2023 sau admitere 2023

  • Organizează-ți materia și apucă-te să înveți din timp (pregatire bac și pregatire admitere)

Știm, este greu să te apuci să te pregătești să începi pregătirea pentru bac și admitere pentru că ai impresia că aceste două lucruri sunt foarte depărtate. În realitate ai la dispoziție doar 10 luni în care ești ocupat cel puțin 6 ore pe zi. 

Începe din timp să te dedici studiului. Alocă-ți măcar 2 ore zilnic în care să te pregătești pentru informatică dacă asta este ce vrei să faci pe viitor. 

  • Dacă alegi să te pregătești independent, fă întotdeauna subiecte mai grele

Cred că nu este o surpriză pentru nimeni că subiectele de BAC și cele de admitere sunt foarte diferite. Așadar, de cele mai multe ori să te pregătești pentru BAC nu este suficient. 

Ca să-ți antrenezi mintea poți să rezolvi subiecte de olimpiadă. Chiar dacă la început ți se vor părea foarte complicate, este benefic pentru tine deoarece rezolvându-le tu faci deja un lucru în plus față de 90% dintre ceilalți elevi care aplică la facultatea de informatică. De aceea este foarte important să aloci atenție pentru pregătire admitere.

Chiar și așa, este foarte riscant să te pregătești de unul singur. Și atunci când rezolvi subiectele mai grele riști să nu înțelegi complet raționamentul din spatele rezolvării și să se întipărească în mintea ta un mecanism greșit.

  • Pregătește-te cu un expert

Recomandarea noastră este să renunți la meditatii la matematica sau meditatii la informatica și să te pregătești cu un expert. De cele mai multe ori se întâmplă ca atunci când iei meditații să fii cu încă 2-3 elevi la același profesor. Asta te dezavantajează pentru că profesorul va merge mai departe cu materia chiar dacă tu nu ai înțeles. 

În schimb, când ai un mentor (așa cum oferim noi în programul de pregătire pentru elevi) lucrurile stau complet diferit. Nu doar că poți lucra zilnic, oricând vrei, fără să fii nevoit să te deplasezi undeva sau să fii constrâns de programul profesorului, dar primești feedback instant, ai un mentor care să te ajute să treci peste orice și poți pune un număr de întrebări nelimitat.

Așadar, în mai puțin de 1 an vei pus în fața uneia dintre cele mai mari provocări din viața ta de până acum. Bacul și facultatea îți pot decide cariera mai departe. Tu cum alegi să stai în fața acestor examene? Pregătit sau nepregătit?

Dacă vrei să te pregătești alături de o echipă de experți și să-ți maximizezi șansele de a lua BAC-ul cu notă cât mai mare, să intri la facultatea dorită și să profesezi pe viitor ca programator, intră mai jos pentru a afla mai multe detalii despre programul nostru de mentorat.