Institutul Național de Statistică a dezvăluit ce venituri încasează, lunar, programatorii din România și a răspuns la întrebarea care se află pe buzele tuturor: ”Ce salarii sunt în IT în 2022?”. INS atrage atenția asupra faptului că veniturile programatorilor sunt în creștere față de ultimii 10 ani.

Salarii IT 2022 – factori care favorizează creșterea veniturilor

Institutul Național de Statistică susține că majorările salariale din domeniul IT se datorează, în principal, numărului de investitori în centre de servicii IT, care este într-o continuă majorare, pe de o parte. Pe de altă parte, autoritățile susțin că veniturile mari din IT se datorează nevoii tot mai mare de digitalizare, cât și deficitului de programatori înregistrat pe piața muncii. Astfel, potrivit statisticilor oficiale înregistrate în luna mai a anului 2022, în țara noastră, programatorii aveau un salariu mediu de aproximativ 9.200 de lei, adică aproximativ 1.900 de euro.

Salarii IT 2022 vs. Salarii IT 2021

Potrivit raportului Institutului Național de Statistică, în luna ianuarie 2022, salariul net în domeniul ”Activități de servicii în tehnologia informației, activități de servicii informatice” a fost cu 10% mai mare comparativ cu aceeași lună a anului 2021. În luna decembrie 2021, programatorii au încasat venituri medii de 9094 lei, iar în luna noiembrie, de 9055 lei.

În luna martie 2022, angajații din domeniul IT au înregistrat creșteri salariale cu 11% mai mari comparativ cu aceeași lună a anului 2021, ajungând să aibă un salariu mediu de 9968 de lei.

Cum poți ajunge să lucrezi și tu în cel mai căutat și cel mai bine plătit domeniu: IT?

Datele oficiale din ultima jumătate de an confirmă ceea ce știam deja: programarea este viitorul! Așa că, dacă și tu îți dorești un job bine plătit, într-un domeniu aflat în continuă expansiune, atunci domeniul IT este soluția! Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să te înscrii în cadrul mentoratului nostru și să îți acorzi șansa de a pune o bază solidă viitoarei tale cariere de programator.

Mentoratul nostru este mai mult decât un curs de IT, reprezintă o dezvoltare multilaterală, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Mentoratul WellCode este gândit în urma experienței trăită de fondatorul acestuia, Petru Trîmbițaș, în cadrul stagiilor de practică efectuate de el la Facebook și Google, în Statele Unite ale Americii.

Echipa de mentori are în componență nu doar specialiști cu experiență vastă în domeniul IT, ci și formatori și coachi, care să te ajute să îți dezvolți abilități personale și inter-personale.

În cadrul mentoratului nostru, vei avea ocazia să descoperi cât de mult îți influențează dezvoltarea și gândirea un mod de viață sănătos și cum să îți construiești unul. Totodată, vei învăța să-ți stabilești o igienă a somnului și un regim de viață echilibrat, care să-ți crească puterea de concentrare și să te ajute să îți dezvolți gândirea logică. Mentorii noștri te vor ajuta să înveți să înveți și să-ți setezi un mindset de învingător.

Un plus al mentoratului nostru îl reprezintă faptul că, la final, mentorii te vor ajuta să-ți dezvolți propria aplicație sau propriul portofoliu de proiecte, cu care să te poți prezenta în fața viitorilor angajatori. Mai mult decât atât, mentorii îți vor fi alături de la prima logare pe platformă și până la angajare. Astfel, vei beneficia nu doar de formare profesională, ci și emoțională, iar interviurile cu angajatorii nu te vor mai speria. 

Coach-ii noștri te vor ajuta să îți dezvolți abilitățile de comunicare, astfel încât să îți poți susține și prezenta cât mai clar și concis mesajul atât în fața colegilor, cât și a clienților sau angajatorului.

”Salarii IT 2022” – dacă îți dorești ca și tu să faci parte din aceste statistici oficiale și să te bucuri că ai un salariu de top, atunci nu mai pierde timpul! Programeaza o sedinta de consultanta cu unul dintre mentorii WellCode și oferă-ți șansa de a ocupa unul dintre locurile de muncă din domeniul IT pentru care se caută un profesionist!