Dacă ai chiar și cea mai mică dorință de a învăța programare probabil că deja în mintea ta a apărut o întrebare foarte bună: „ce limbaj de programare să învăț?”.

Pe scurt, indiferent de limbajul de programare pe care te specializezi, îți vei putea găsi job, fie că vorbim de Python, SQL, C++, Java sau orice alt limbaj. 

Ce trebuie să știi când cauți cel mai potrivit limbaj de programare

  1. Gândirea contează mai mult decât limbajul

Lucrul important pe care trebuie să-l știi este că angajatorul nu se uită doar la ce limbaj de programare știi să folosești, ci la gândirea ta. Tu poți să gândești foarte bine pe un anumit limbaj în urma unui curs Python, și să te angajezi chiar și în Java.

Cum e posibil acest lucru?

Nu înseamnă dacă știi un singur limbaj tu nu poți trece la altul. Dacă ai gândirea bine dezvoltată îți va fii foarte ușor să faci trecerea pentru că nu învățatul mecanic și fără să înțelegi raționamentele programării contează, ci gândirea de programator. 

  1. Metoda de învățare este foarte importantă

Aceasta te ajută să-ți dezvolți gândirea de programator de care spuneam mai devreme.

Nu recomandăm nimănui care vrea să ocupe un post de programator să învețe un limbaj de programare copiind din tutoriale găsite pe net. 

Dacă vrei să fii un expert și să știi ce să faci, acest domeniu te obligă să te pregătești riguros pentru că, așa cum probabil ai auzit și tu, nu este ușor. 

În schimb, ce poți să faci este să ai alături de tine o echipă de experți care să te îndrume. În programul de mentorat WellCode ne asigurăm că fiecare cursant al nostru se pregătește să devină un programator cu niște cunoștințe foarte solide și înțelege fiecare linie de cod pe care o scrie. Cum facem asta? Simplu! Review automat, suport tehnic zi de zi, call-uri tehnice în care discutăm orice despre programare. 

  1. Începe cu C++

Îți vom da un sfat pe care noi îl aplicăm de aproape 5 ani și care a garantat succesul clienților noștri. Dacă vrei să începi să înveți programare poți s-o faci prin cursul nostru gratuit unde vei învăța cel mai potrivit limbaj de programare pentru începători: C++.

De ce C++ și nu oricare alt limbaj? Este un limbaj de programare folosit în algoritmică, inteligență artificială, game development, backend, frontend și multe altele. Așadar, nu doar că este un limbaj care se regăsește în foarte multe ramuri ale programării, dar îți dezvoltă gândirea foarte mult. 

Dacă ajungi să stăpânești foarte bine C++, care nu este cel mai ușor limbaj, vei ajunge foarte ușor să înveți un limbaj de programare mai simplu, cum ar fi Python sau, de ce nu, poate chiar Java sau JavaScript.

În concluzie, este foarte important să nu pornești la drum cu gândul că tu vei învăța un limbaj și gata. Concentrează-te mai mult să înțelegi ce fac liniile tale de cod, învață corect alături de mentorul potrivit, alege un limbaj care să te provoace, cum este C++ și fii flexibil!

Dacă vrei să pornești la drum cu programarea dar nu toate întrebările tale au răspuns, programează-te la o ședință de consultanță gratuită și noi te vom ajuta să-ți contruiești un plan de muncă personalizat care să te ducă la rezultatele dorite.