Dacă vrei să fii programator junior sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a începe. Pe lângă salariul ofertant, diferitele beneficii pe care firmele le oferă angajaților și flexibilitatea (chiar și pentru un programator incepator), un alt subiect pe buzele tuturor este „pot sa lucrez ca programator remote?” 

Înainte de a primi un răspuns de genul „da” sau „nu”, trebuie să-ți explicăm cum funcționează posibilitatea de a lucra remote pentru un programator junior. 

Trebuie să știi programare! În acest domeniu nimeni nu ar trebuie să vină fără să știe să scrie o linie de cod. Una este să fii programator incepator, având cunoștințe pe care urmează să le pui în practică, și alta este să fii la prima tangență cu domeniul și totuși să vrei să fii programator. 

 

Cel mai probabil nici nu te vor pune pe o poziție de programator, ci mai degrabă tester sau alte astfel de joburi care cu siguranță nu sunt joburi de programator. Așadar, trebuie să scrii cod curat, corect, organizat. Dacă ai nevoie de ajutor să faci primii pași în programare cursul nostru gratuit te poate ajuta să-ți pui bazele programării.

Cum devii programator junior remote | WellCode

Ca să ajungi să te angajezi ca programator incepator trebuie să vii la interviu cu un CV care să arate angajatorului skill-urile tale. Aici nu ne referim la studii, ci la ce știi să faci! Mai exact, proiectele personale funcționale, cu un cod curat, cu link și descriere sunt un punct foarte important pentru că denotă ce poți face. 

Când ești la început recomandarea noastră este să fii ca un „burete”, adică să absorbi toate informațiile de la colegii tăi seniori. Gândește-te că vii în acest mediu fără prea multă experiență și poți fii alături de oameni care lucrează de ani buni pe o anumită poziție. 

Ca un sfat prietenesc, ți-am recomanda să ai așteptări realiste. Circulă tot felul de mituri care fie îi îngrozesc, fie le dau prea mult elan decât ar trebuie celor care vor să se angajeze pe un post de programator junior. Acestea sunt:

  • Programatorii junior nu pot să lucreze remote. Fals! Odată cu pandemia firmele s-au orientat și mai mult spre a muta activitatea online, iar unele firme au renunțat de tot la birouri, dând astfel oportunitatea chiar și programatorilor juniori să lucreze remote.
  • Îți trebuie un laptop foarte bun. Această afirmație nu este nici complet falsă, nici complet adevărată, dar există o veste foarte bună. Datorită lipsei de programatori multe afirme apelează la orice modalități de a atrage programatori, chiar și la a asigura echipament performant programatorilor sau să le ofere un buget pentru asta. 
  • Poți lucra de oriunde ca programator. Și această afirmație este cu dus și întors. Nimic nu te poate opri să lucrezi dintr-o anumită țară, cafenea, hotel, dar trebuie să ai în vedere posibilitățile tehnice din locul în care te afli. De exemplu, lipsa conexiunii la internet nu îți permite să lucrezi de oriunde. 
  • Trebuie să fii în oraș cu firma la care lucrezi. Depinde foarte mult de jobul pe care îl alegi. Unele firme prezintă jobul ca „remote”, când de fapt trebuie să vii la ședințe sau în anumite zile, acest lucru făcând jobul mai mult hibrid decât remote. De asemenea trebuie să iei în considerare că dacă lucrezi cu o companie din afară va trebui să te adaptezi la fusul lor orar ca să poți colabora cu colegii tăi. 

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect tocmai am lansat pe YouTube un nou videoclip despre tot ce trebuie să știi când te angajezi ca programator junior remote. Dă click și vezi care sunt miturile, dar și adevărul. 

Sperăm că acest articol despre programatorii juniori care pot lucra remote te-a ajutat și ți-a oferit o perspectivă mai bună asupra lucrurilor. 

Dacă ești la început și ai nevoie de susținere și ghidaj, programează-te la o ședință gratuită de consultanță și creează alături de colegii noștri un plan personalizat de muncă: