Fie că ești sau nu elev, cu siguranță ai auzit că în această perioadă liceeni au dat admiterea la facultate. 

Cu toții știm că este greu să intri la medicină, arhitectură, inginerie. Însă acestea nu sunt singurele unde concurența și dificultatea de a intra este mare. 

La Facultatea de Informatică din Cluj s-au strâns săptămâna trecută aproape 1000 de elevi doritori ca să dea admiterea la mate sau info. Sunt sigur că nici în orașul tău concurența nu a fost mică.

Partea tristă? 😢

Din 1000 de elevi, doar 200 au putut să se bucure la final. Din insuficiență de locuri 800 de elevi s-au întrebat ce urmează pentru ei în cariera profesională și ce șansă mai au acum să învețe informatică dacă nu au intrat la facultate, chiar dacă nu au picat examenul de admitere. 🤷🏻

Ca să-ți zic partea și mai tristă, anul 2022 nu a fost o excepție.

Această poveste se derulează an de an și toți mai mulți elevi ajung să creadă că au eșuat. Deși elevii care doresc să devină programatori reușesc să ia note bune la mate și info la BAC, mulți dintre ei făcând meditații la mate sau meditații la informatică, tot nu reușesc să treacă de examenul de admitere la informatică. 

Dar care este adevărul de fapt și de ce se intră așa greu la facultatea de informatică? 😨

Tocmai am lansat un videoclip pe YouTube unde explicăm de ce se întâmplă an de an acest fenomen, cum se poate evita și, cel mai important, cum te redresezi și ce faci mai departe în caz că în fața numelui tău apare „respins”.

https://www.youtube.com/watch?v=4_vsZ1UgqJw

Uneori chiar și elevii de nota 10 pot fi luați prin surprindere de examenul de admitere. Dacă ești curios cum este posibil acest lucru, dă click pe videoclipul de mai sus și află de ce este așa greu de trecut examenul de admitere. 

Până data viitoare îți urez mult spor la învățat programare. 

Numai bine,

Petru Trîmbițaș