Dacă de-a lungul aniilor tot ai căutat să înveți programare, dar ai amânat din vaste motive este timpul să te apuci ACUM.

Anul 2022 pare că nu mai așteaptă după nimeni. Metaverse, inteligența artificială, realitatea augmentată, robotizarea și altele sunt semne că lumea se îndreaptă spre tehnologie cu pași repezi.

Învață programare!

Este un lucru care îți poate asigura un job pe tot parcursul vieții. Lumea programării se dezvoltă constant. Este una dintre puținele domenii unde nu auzi pe nimeni spunând că nu are loc de muncă sau că nu este mulțumit de cum e plătit.

Deși într-adevăr pe piață există o varietate de cursuri de programare online, nu toate îți asigură calitatea sau succesul. De aceea este important să alegi inteligent de la bun început și să pornești cu un plan dacă vrei să înveți programare.

Noi îți vom prezenta X pași care îți vor arăta cum să te angajezi ca programator:

1. Setează-ți un scop

Te-ai decis. Ai zis „vreau să învăț programare”. Nu e suficient.

Trebuie să fii extrem de specific cu scopul tău. Ceva ce este general nu te va ajuta să progresezi. Notează toate detaliile.

2. În cât timp vrei să înveți programare și DE CE? 

Dacă vrei ca în maxim 2 ani să fii angajat, notează-ți asta undeva la vedere ca să nu uiți de scopul tău. Nu uita să spui care e motivația. Vrei să-ți iei o mașină bună? Scrie asta. Ai vrea să mergi la Maldive? Scrie asta. Orice ar fi e important să poți vizualiza motivul pentru care muncești.

3. Ce o să faci ca să atingi acest scop? 

De exemplu, poți scrie că vei urma un curs de programare online, că te vei înscrie la un mentorat de programare, că vei lucra zilnic 2 ore, vei dormi 8 ore zilnic ca să fii odihnit și să poți lucra. Trebuie să fii foarte specific vizavi de modurile în care îți atingi scopul.

4. Segmentează-ți scopul în scopuri mai mici. 

Este greu să măsori dacă ai învățat programare, mai ales când domeniul programării este atât de complex și evoluează constant. Ce poți să faci însă este să te bucuri de micile succese (? sau succesuri).

Un exemplu este: până pe 1 septembrie vreau să învăț algoritmii (de întrebat Petru dacă are logică). Odată ce i-ai învățat poți bifa acest task drept un succes și treci mai departe. În acest fel, cu fiecare bifă pe care o pui îți oferi satisfacția că ai rezolvat ceva și simți că ai progresat.

5. Alege metoda potrivită de învățare. 

Ce poți face? Dacă înveți dintr-un tutorial de pe YouTube te ajută pe termen lung? Hmm… O să fii un programator valoros sau unuia care are în permanență goluri în cunoștințe pentru că nu a primit feedback, code review, un sfat de la un profesionist?

Cursurile de programare online nu-ți oferă calitate întotdeauna, așa că fii pretențios când vine vorba de lucrurile în care investești! Alege un curs de programare care să-ți ofere calitate, suport, sprijin, și, bineînțeles, să fie o echipă de profesioniști.

Acum că ți-ai setat toate aceste detalii poți porni la drum. Nu mai ai nimic de așteptat. Învață programare!

Dacă vrei să ajungi să lucrezi în domeniu și să înveți programare alături de o echipă de profesioniști, noi te putem ajuta. Dă click pe link-ul de mai jos și învață programare într-un mod corect și eficient: