Imaginează-ți: este anul 2022, telefonul tău are inteligență artificială, există mașini care se conduc singure, îți programezi aspiratorul să curețe casa cât timp ești în vacanță, dar… înveți programare dintr-o carte tipărită în 1999. 

Nu ne înțelege greșit. Cărțile, la modul general, sunt foarte bune și conțin informații valoroase. 

Totuși, trebuie să deosebim ce înseamnă o metodă bună de a învăța programare și o metodă mai puțin bună de a învăța programare, care nu te duce la rezultate la fel de rapid pe cât te-ai aștepta. Probabil îți dai și tu seama că nu poți învăța dintr-o carte despre o tehnologie nouă care nu exista la vremea când a fost tipărită cartea.

Dar nu e vorba doar de suportul de învățare pe care îl alegi, ci și despre planificarea muncii tale. 

Aici intervine faptul că trebuie să alegi o metodă de învățare potrivită pentru tine, pentru timpurile în care trăim și mai ales o metodă care să te facă să ai cunoștințele pentru care ești valoros în fața angajatorului pentru că, să fim sinceri, toate eforturile se îndreaptă spre acest punct: angajarea. 

Teoria noastră este că nu-i vorba doar de a te pune la birou să înveți, ci este un ansamblu de factori care te duc mai rapid la succes. Majoritatea pe cât de simpli sunt, pe atât de ignorați au devenit de mulți oameni.

Vrei să afli care este cea mai bună metodă de învățare?

Am creat un clip pe YouTube dedicat acestui subiect cu 12 pași esențiali.

Comparație între metodele de învățat programare în 2022

Tu ce părere ai? Este importantă metoda de învățare pe care o alegi la început de drum? Suntem curioși de răspunsul tău.

Până data viitoare îți urăm spor la codat.