Dacă ești la început sau ai puțină experiență în programare, dar încă nu ai reușit să te angajezi, această postare este pentru tine deoarece ne vom concentra exact pe lucrurile la care se uită angajatorii atunci când iau o decizie dacă să angajeze pe cineva care vine la interviu sau nu.
În primul și primul rând, nu o să vorbim despre abilitatea de a scrie cod, deoarece aceasta trebuie să o aibă toți programatorii deci o să sărim peste abilitatea asta și o să începem cu alte 3 abilități care sunt foarte importante și mai ales pe care le subestimează foarte multă lume atunci când vine vorba de a învăța programare.
Iată care sunt aceste 3 abilitați:
- Abilitatea de a comunica
Toți comunicăm și folosim limba română, vorbim unii cu alții, dar aici vorbim despre partea de comunicare tehnică, acest lucru înseamnă să fii capabil să îți exprimi o idee pe care vrei să o implementezi, practic să poți explica la ce te gândești, cum aș putea implementa o anumită funcționalitate într-o aplicație sau cum să explic ce nu am înțeles atunci când primesc un task.
Această abilitate este foarte importantă deoarece programarea este o muncă de echipă, programarea nu se face pe cont propriu, programarea nu înseamnă un programator care stă în colț, scrie foarte mult cod și după a terminat de implementat aplicația. Este important să știi să-ți explici soluțiile și să arăți care este raționamentul prin care ai trecut.
- Înțelegerea documentației
Fiecare limbaj de programare, fiecare tehnologie vine împreună cu o documentație care să le vină în ajutor oamenilor care nu au mai lucrat cu acel limbaj sau cu aceea tehnologie. Mai exact trebuie să vezi cum scrii o anumită instrucțiune într-un anumit limbaj și lucrul acesta se face cu ajutorul documentației. De exemplu, atunci când primești un task mai mare, trebuie să știi cum să îl împarți în task-uri mai mici pe care ulterior le vei putea găsi în documentație.
Această abilitate este foarte importantă de care ai nevoie și care se evaluează la interviu, deci trebuie să te pregătești pe lucrul acesta.
- Debugging
Aceasta este abilitatea de a înțelege un cod și de a găsi greșeli, de a repara pentru a face codul să funcționeze, asta înseamnă că tu ești capabil să intri pe un proiect, să te uiți la codul respectiv, să înțelegi ce face dar și să îi înțelegi logica pentru a putea aduce diverse modificări. Ca și programator junior o să primești, la început, diferite task-uri mai mici, dar nu vei știi să faci modificările de care este nevoie dacă nu înțelegi codul scris de alții.
Este foarte important să înțelegi codul și cum să găsești greșeală, foarte multe cursuri îți oferă direct codul și îți vor spune ca este cel mai bun, dar defapt noi nu avem cum să scriem codul perfect și atunci cheia nu este să înveți să scrii cod fără greșeli pentru că este imposibil, cheia este să faci greșeli astfel încât să nu aibă un impact asupra proiectului final și asta înseamnă să poți să le găsești și după să le repari, iar acest lucru poate să vină doar dacă scrii cod independent și analizezi fiecare linie de cod.
Ceea ce putem noi să îți oferim este un program de mentorat în care te ajutăm să îți dezvolți aceste abilități, pentru a lucra pe termen lung cu noi și pentru a intra în programul de mentorat programează-te la o ședință gratuită de consultanță.
Comentarii recente