Când vine vorba de șanse în general, lucrurile nu sunt în totalitate în controlul tău. Imaginează-ți că dai cu banul, sau că citești prognoza meteo. Mereu vom vorbi despre un procentaj, dar asupra acestui procentaj tu, ca individ, nu ai niciun control.

În cazul programării și procesului de a învăța să scrii cod, lucrurile stau diferit. Chiar dacă pornim de la premisa că nu ai deloc experiență, șansele sunt în totalitate controlate de tine; mai exact de determinarea și implicarea ta în acest proces.

Pentru ca tu să înveți programare în mod eficient, există anumite lucruri de care trebuie să ții cont și pe care trebuie să le faci. Ai control asupra tuturor și practic felul în care decizi să acționezi dictează șansele tale de a învăța programare, indiferent de experiența anterioară.

Unul dintre principalele metode prin care să îți ții mintea limpede și să poți asimila noi informații este să dormi 8 ore pe noapte. Am mai discutat despre asta într-un alt articol pe pagina de blog WellCode. Încă nu există o tehnologie care să ne permită să descărcăm informația instantaneu direct în creierele noastre, deci trebuie să investești timp în a citi și rezolva probleme pe platforma noastră online.

Pentru asta, trebuie să fii mereu odihnit. Altfel nu vei putea înțelege noțiunile de programare destul de bine încât să le poți aplica singur în viitor. În plus, cafelele și energizantele nu sunt o soluție viabilă pe termen lung. 

Pe lângă odihna și alimentația corectă, adevărul rămâne că trebuie să depui efortul necesar pentru a învăța. Asta se traduce în ore petrecute rezolvând probleme și gândindu-te la soluții. Doar rămânând organizat și determinat să petreci un anumit număr de ore săptămânal în care să lucrezi, vei avea rezultate vizibile.

Lucrează simultan și la abilitățile de comunicare. Acest lucru este foarte important atunci când vine momentul să ceri ajutorul unui mentor. Deși este adevărat că prezența unui mentor îți va ridica șansele de succes considerabil, tu trebuie să știi să transmiți mentorului ce anume nu ai înțeles sau unde anume ai întâmpinat probleme în rezolvarea unei probleme.

În concluzie, există șanse foarte mari ca oricine să învețe programare, chiar și fără experiență anterioară. Trebuie doar să vrei cu adevărat. Dacă rămâi dedicat și respecți indicațiile mentorilor legate de odihnă, alimentație și planul de lucru, șansele tale de a ajunge programator cresc considerabil. Cresc atât de mult încât acest lucru devine aproape o garanție.

Pentru a-ți aduce șansele de reușită cât mai aproape de 100%, accesează site-ul WellCode și fă-ți un cont gratuit pentru a începe lucrul pe platforma noastră online. Bucură-te de toate beneficiile și programează-te și la o ședință de consultanță pentru a discuta care sunt scopurile tale profesionale și care este calea de urmat pentru a ajunge acolo cât mai repede.

Află părerile cursanților noștri aruncând un ochi și peste pagina WellCode Păreri. Spor la codat!