De când a început programul de mentorat WellCode, Albert s-a bucurat nu numai de abilitățile sale în programare, ci și de o îmbunătățire pe planul personal. Este mult mai organizat și știe cum să rămână motivat în progresul său. Iată experiența sa de până acum:

”Salut, sunt Albert, am 26 de ani și fac parte din programul de mentorat al celor de la WellCode de ceva timp. Dorința mea de a deveni programator a apărut în urmă cu 2 ani, perioadă în care eram în Germania, eram înscris și la o facultate în Sibiu. Știind că diploma pe care urma să o obțin nu era tocmai în domeniul în care eu mi-aș fi dorit să activez, din dorința de a face o schimbare, m-am îndreptat către domeniul IT.

Prima mea motivație a fost datorată salariilor. Ulterior am aflat și despre multitudinea de beneficii din acest domeniu. Sunt foarte multe cursuri din care ai putea fi introdus în acest domeniu, dar pentru mine cea mai bună alegere a fost WellCode pentru că mi-a permis să urmez cursul online, în ritmul meu și cu un grup de mentori care să mă ghideze în progresul meu.

Am ajuns de-a lungul timpului la concluzia că este foarte important cum îți pui bazele în ceva nou. După ce am început să le urmăresc activitatea celor de la WellCode pe YouTube, am ales să accept sfatul lor și să încep modulul gratuit. La început nu-mi venea să cred că scriu primele mele linii de cod, iar după finalizarea modulului, m-am înscris și la o ședință de consultanță în urma căruia m-am decis să încep acest proces alături de ei.

În cadrul programului am descoperit cât de importantă este odihna, cât de importantă este organizarea și ce este perseverența cu adevărat. Aici vreau să fac o paranteză. Am întâmpinat probleme pe care nu știam să le rezolv, iar primul meu instinct a fost să o las baltă. Recunosc că au fost momente când chiar am făcut așa, când am lăsat pe mâine. În aceste cazuri vei realiza cât de mult contează sprijinul mentorilor, fiindcă tot amânând îți vei face un obicei prost, iar asta nu este de dorit.

Experiența mea este încă în desfășurare iar în fiecare zi eu învăț ceva nou. Nu învăț doar a scrie cod, ci mă dezvolt și pe plan personal. În fiecare zi poți fi supus unor frustrări, dar cu ajutorul mentorilor le poți depăși depășești.

Fiecare zi pe platformă este o zi în care tu te schimbi câte puțin. Ți se schimbă mindset-ul și treptat simți că realizezi ceva, încet, dar sigur. Structura programei, informațiile teoretice, call-urile de mindset, call-urile tehnice, arată cât de organizat este programul și cât de mare este implicarea membrilor WellCode. 

Eu îl văd ca pe un program complex, în care nu simți că cineva te limitează, ai posibilitatea să îți dozezi efortul depus și într-un final totul ține de tine.”

Albert este plăcut impresionat de structura platformei și de felul în care conținutul acesteia este organizat. Alătură-te și tu cursanților WellCode și învață programare de la mentori experimentați. Află și alte păreri de cei care au început să parcurgă programul nostru de mentorat accesând pagina WellCode Păreri. Pentru a afla mai multe detalii intră pe site-ul nostru WellCode și programează-te la o ședință de consultanță gratuită unde îți poți stabili scopurile mai bine și de unde poți afla cum să le atingi în timp util. Spor la codat!