Florin a încercat diferite metode de a învăța programare, însă a observat în scurt timp că site-urile pe care le accesa și de pe care învăța nu îl ajutau în mod real. Mereu el uita noțiunile învățate și nu avea ocazia să aplice ceea ce învăța într-un mod util. Totul s-a schimbat, însă când a găsit platforma WellCode. Iată Experiența lui Florin în cadrul programului de mentorat WellCode:

„Salutare, numele meu este Florin și aș vrea să vorbim astăzi despre părerea mea legată de programul de mentorat, de ce am ales acest program de mentorat și cum m-a ajutat pe mine până acum.

Voi începe prin a spune cum am ajuns să aleg acest program, după multe luni în care am încercat să învăț programare de pe diverse site-uri, din diferite tutoriale. Întodeauna am ajuns la același rezultat și anume că, după ceva timp, uitam tot și nu rețineam nimic. În plus, nu puneam în aplicare ceea ce învățam.

Am încercat platforma WellCode. Am văzut pe Internet un anunț în care se făcea reclamă și am zis okay, hai să văd cum este. După ce am început, am fost plăcut surprins. Mă așteptam să încep direct cu programare, direct cu un manual din care să mi se spună să învăț. Cu toate astea, nu a fost așa. Am luat contact cu niște materiale despre cum să învăț, cum să îmi organizez timpul, și tot așa, lucruri pe care nu le mai întâlnisem până atunci. În urma diferitelor lecții am reușit să îmi organizez timpul mai bine și să învăț mai eficient. Am reuși practic și să lucrez și să fac față programului de mentorat. 

Ce mi s-a părut foarte mișto la programul acesta e că, pe lângă faptul că înveți programare, înveți și cum să gândești. Aici nu mă refer neapărat la gândirea logică de care ai nevoie ca programator, ci mă refer și la gândirea generală. Spre exemplu, mie îmi era foarte greu atunci când mă descurajam să îmi revin. De multe ori lăsam totul baltă. În schimb, am învățat că tocmai atunci când lucrurile devin grele și mă descurajez, atunci ar trebui de fapt să trag mai tare. Prin programul acesta mi-am schimbat modul de gândire într-un mai bun.

Legat de modul în care ți se răspunde, la început mi s-a părut frustrant, în schimb, ușor, ușor, mi-am dat seama că este un mod foarte bun. Dacă spre exemplu mă blocam la o problemă și ceream ajutorul, de obicei răspunsul venea a doua zi. Asta m-a ajutat, pentru că până a doua zi eu fie găseam răspunsul, fie începeam să descopăr soluția, chiar și parțial. 

Acest timp de răspuns care nu este imediat, te determină să gândești tu pentru tine, să îți dezvolți gândirea logică și să rezolvi problema. Se mai punea problema că nu puteam să explic cum trebuie o problemă. Unele răspunsuri erau uneori de genul: ”Hei, ai putea să încerci să explici cu alte cuvinte problema, nu am înțeles”. Dat fiind faptul că următorul răspuns urma să vină abia în ziua următoare, asta te motiva să ceri ajutor într-un mod cât mai eficient posibil. Așa mi-am dezvoltat și partea aceasta în care explic bine, concis, într-un timp cât mai scurt problema mea, astfel încât să o înțeleagă oricine.

Recomand programul acest oricine, indiferent de vârstă, fie că este elev sau bătrân. Părerea mea este că pe lângă faptul că înveți programare, înveți și mult mai multe lucruri, în cazul meu fiind organizarea timpului. Per total, recomand oricui, cu cea mai mare căldură.”

Florin a reușit să își organizeze timpul într-un mod mult mai eficient și să poată lucra atât la job-ul său cât și pe platforma WellCode. Adunând astfel cunoștințe de programare, dar și aflând cum să ducă un stil de viață mai sănătos, el este acum mai aproape de a-și atinge scopul.

Dacă ești curios legat de cum poți și tu să ai o mentalitate orientată spre progres și îți dorești o carieră în domeniul IT, accesează site-ul nostru WellCode și fă-ți un cont pe platforma noastră online. Pentru a afla și alte povești similare cu cea a lui Florin, accesează pagina noastră WellCode Păreri sau canalul nostru de Youtube cu același nume.