Datorită evoluției tehnologiei, domeniul IT a luat amploare în ultimii ani și astfel programarea a ajuns să fie job-ul momentului. Abilitatea de a scrie cod pentru a da instrucțiuni unui computer a deschis o lume nouă, fără limite pentru pasionații de IT. Astfel, poți crea website-uri, aplicații web sau mobile, aplicații care să ajungă să fie folosite de milioane de oameni și să genereze averi de miliarde.

 Există diferite tipuri de limbaje de programare care sunt folosite în funcție de ceea ce vrei să dezvolți, dar în linii mari codarea înseamnă a da instrucțiuni unui computer pentru a produce un rezultat specific. De exemplu, pentru partea de web development un programator de front end implementează partea pe care tu o vezi atunci când accesezi un site. Pentru a face asta el se folosește de limbaje precum HTML, CSS și JavaScript.

Deci nu mai este un secret pentru nimeni că job-ul de programator este unul foarte bine văzut, iar acest lucru se datorează în primul rând salariilor mari din acest domeniu. Firmele caută să angajeze cei mai buni programatori, iar pentru a reuși să îi atragă, este nevoie să le ofere beneficii din ce în ce mai atractive pe lângă salariu. Din acest motiv mulți programatori au ajuns să se bucure de program flexibil, lucru remote și chiar și abonamente la sală.

Totuși pentru a trece un interviu de programator este nevoie să dai dovadă de o gândire antrenată și să arăți că ai capacitatea de a crea aplicații de la 0 folosindu-te de cât mai puțin ajutor extern.

Principalele avantaje ale acestui job pe care mulți le iau în considerare atunci când se decid să învețe programare sunt următoarele: salarii mari, care pot depăși 4000lei încă din primul an.

Job-ul de programator este unul sigur și de viitor, deoarece multe locuri de muncă încep să se automatizeze, de exemplu în cazul fabricilor, unde oamenii încep treptat să fie înlocuiți de roboți. 

De asemenea, dacă ai un job în domeniul programării nu mai trebuie să îți faci griji că te vei plafona sau că vei rămâne blocat într-o rutina. Job-ul de programator o să te provoace în fiecare zi, iar acest lucru se datorează evoluției tehnologiei și a noilor oportunități care apar odată cu aceasta.

Dacă ești începător ți se poate părea greu să creezi singur, de la zero o aplicație. Probabil ai începe să scrii primele linii de cod, iar apoi te-ai bloca, neștiind ce ar trebui să faci în continuare.

De aceea este recomandat să ai un mentor, deoarece acesta te va lua pas cu pas și nu va fi nevoie să te stresezi singur, gândindu-te ce o să faci peste 10 pași. Rolul unui mentor este acela de a-ți spune spune când greșești, dar și acela de a-ți spune când faci lucrurile în mod corect.

Dacă ești la început și nu știi de unde să începi, îți recomand să îți creezi cont aici și să urmezi cursul nostru gratuit de programare. Urmând cursul nostru gratuit de programare îți vei consolida cunoștințele și îți vei dezvolta gândirea logică.

 De asemenea, în cadrul programului de mentorat de la WellCode, poți învăța în doar câteva luni tot ceea ce este necesar pentru a te angaja în domeniu. Da, ai citit bine, în doar câteva luni poți ajunge să lucrezi în domeniul IT, iar asta o spunem din proprie experiență. 

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, urmărește testimonialele video ale cursanților  cărora le-am schimbat deja viața. Accesează canalul nostru de YouTube – WellCode Păreri.