Fiind forțat de împrejurări să își reconsidere viitorul profesional, Flavius s-a reorientat către programare. Neștiind dacă jobul său actual va mai exista în viitor, el a apelat la noi cu dorința de a face primii pași într-o carieră de viitor și de succes. Iată părerile lui legate de programul de mentorat WellCode:

”Salut! Numele meu este Flavius, sunt în programul WellCode de aproximativ 4 luni de zile. Probabil mentorii ar spune că 4 luni de zile este foarte puțin. Hai să-ți povestesc cum am ajuns să aflu eu despre WellCode.

Momentan locuiesc în Anglia și cum a venit pandemia, am luat în calcul posibilitatea că ar trebui să mă întorc în țară. Apoi m-am întrebat ce voi face odată întors în România și inițial am presupus că voi continua să lucrez în domeniul în care activez deja.

Cu toate astea, am citit apoi un studiu care parcă mi-a deschis viziunea spre viitor. Studiul vorbea despre digitalizare și am realizat că într-adevăr acesta este viitorul. Apoi m-am întrebat: dacă peste 15 ani jobul pe care îl fac eu acum nu va mai exista, eu ce mai fac?

Atunci a fost momentul în care eu am luat decizia de a învăța programare. Venind din alt domeniu, neavând habar despre programare, am început să caut pe Google ”Cum să înveți programare?”. Ei bine, în primul link a apărut WellCode. Din pură curiozitate, mi-am făcut un cont, am parcurs modulul gratuit și am participat la o ședință de consultanță în care am fost pe loc convins că asta vreau să fac.

Am început să parcurg modulul și m-am izbit de primele probleme. În primul rând am devenit conștient că trebuie să schimb niște lucruri la mine ca om. Eram un om haotic, dezorganizat complet și nu aveam gândirea logică dezvoltată.

Mi-am pus întrebarea la un moment dat dacă chiar trebuie să continui, însă mi-am dat seama că dacă am început un lucru trebuie să îl duc la final. Nu trebuie să renunț. 

Ce am învățat în aceste 4 luni a fost să am răbdare, cum să îmi organizez timpul, cum să rămân concentrat la a lucra pe platformă, cum să îmi dezvolt gândirea logică, adică să văd logica din spatele problemelor pe care le rezolv.

WellCode nu înseamnă doar a scrie cod, WellCode înseamnă un mod de viață, ei te ajută să îți dezvolți gândirea, un lucru de care te poți folosi toată viața. Vei deveni organizat și perseverent. Asta te învață WellCode, să nu renunți. Vei învăța să te automotivezi zilnic, puțin câte puțin pentru a merge mai departe.

Până în prezent eu simt că am făcut un salt imens, dintr-un moment în care nici nu știam să afișez ”Hello World” până acum, când fac debugging. Platforma e gândită în așa fel încât să te automotivezi zilnic. Call-urile cu mentorii au rolul de a-ți dezvolta skill-urile tehnice dar și de comunicare, care sunt foarte importante. Trebuie să știi să explici în ce constă o problemă pe care ai întâlnit-o.

Pentru mine, WellCode a fost printre cele mai bune decizii pe care am putut să le iau în viață. Știu că acesta este drumul pe care vreau să îl continui și asta vreau să fac. Credeți-mă, WellCode schimbă vieți.”

Flavius s-a adaptat la întreaga situație cauzată de pandemie și a reușit să ia cea mai bună decizie pentru viitorul său. A gândit în perspectivă și impulsionat de un articol legat de digitalizare a început să pună bazele unei cariere de viitor. 

Pentru alte păreri legate de programul nostru de mentorat accesează și pagina noastră WellCode Păreri sau canalul de YouTube cu același nume.

Dacă îți dorești și tu să ai o carieră în programare, programează-te la o ședință de consultanță gratuită aici.