În urma unui studiu efectuat recent de către Wyzowl, 238 de oameni au fost chestionați cu privire la părerea lor despre testimoniale, recenzii video și/sau text atunci când vine vorba de achiziționarea unui produs sau a unui serviciu.

Câteva rezultate ale studiului:

  • 9 din 10 oameni afirmă că au o mai mare încredere în ce spune un client despre o firmă decât în ce spune firma desprea ea însăși;
  • 79% din oameni au urmărit un testimonial video pentru a afla mai multe despre o companie, un produs sau despre anumite servicii;
  • 77% din oameni afirmă că testimonialele au jucat un rol important în decizia lor de a achiziționa un produs sau un serviciu;
  • 2 din 3 oameni afirmă că există șanse mai mari ca ei să facă o achiziție dacă urmăresc întâi un testimonial video în care se demonstrează cum un produs sau serviciu este de ajutor pentru cineva ca ei.

Adevărul este că aceste rezultate nu sunt neașteptate. Când vine vorba de programe de mentorat și nu numai, potențialii clienți caută părerile foștilor clienți înainte de a lua anumite decizii, cu toții dorindu-și un produs sau serviciu cu cât mai multe stele din 5. În același timp am fost descurajați sau poate chiar ne-am răzgândit să achiziționăm ceva din cauza unor comentarii negative.

Testimonialele rămân acea ștampilă de validare într-o lume unde mediul online este de multe ori dominat de știri false și de influenceri ce promovează anumite produse sau servicii doar fiindcă sunt plătiți să o facă. Opinia obiectivă, sinceră, oferită gratuit de clientul unui program de mentorat în programare rămâne în continuare cea mai bună reclamă pe care o echipă de mentori și-o poate face.

Empatie și umanitate

Tuturor ne plac poveștile inspiraționale. Atunci când o persoană indecisă vede cum un client a fost ajutat de serviciile noastre de mentorat și cum o problemă, pe care poate o au mai mulți potențiali clienți, a fost soluționată prin intermediul programului de mentorat WellCode, credibilitatea echipei noastre crește exponențial. Scopurile clienților se aliniază mai tot timpul cu scopurile noastre. Dorim să te învățăm să scrii cod și să te angajezi. Când ulterior tu revii cu o mărturie și îți împărtășești povestea ta de la primul ”Hello World”, până la prima ofertă de angajare, tu devii astfel o dovadă vie și un argument al intențiilor noastre.

Navigând printre pagini cu astfel de testimoniale, sau comentarii lăsate de alți clienți voi deveniți parte dintr-o comunitate care scoate în cele din urmă la suprafață adevărata valoare a serviciului oferit de către echipa WellCode. În acest punct, nu mai contează atât de mult descrile și reclamele pe care le facem noi. Fără susținerea clienților, aceastea nu mai valorează atât de mult; fapt care este cu atât mai adevărat cu cât discrepanțele dintre afirmațiile noastre și opiniile clienților ar fi mai divergente. Din fericire pentru toată lumea, nu sunt.

Pe cine să crezi?

Dată fiind natura internetului, potențialii clienți trebuie sa filtreze totuși chiar și aceste păreri, mai ales dacă ele pot fi postate de către oricine, în secțiuni de comentarii, spre exemplu. Cu toate astea, acest lucru nu este greu de făcut. Din felul în care o persoană vorbește despre un serviciile noastre de mentorat, ne putem da seama dacă spune adevărul sau dacă doar comentează pentru a dispersa negativism.

De cele mai multe ori, dacă nu chiar întotdeauna, persoanele care comentează mult și negativ, nu sunt beneficiari reali ale serviciilor noastre și fac acest lucru fără a avea niciun fel de credibilitate. Fie ca e vorba de concurență sau motive personale, de cele mai multe ori acest lucru este evident din exprimarea lor.

Sfatul nostru este să îți orientezi atenția către sutele de cursanți care au terminat modulele noastre de mentorat, care s-au angajat și care dovedesc prin testimonialele lor că se poate. Se poate fără experiență anterioară, fără cunoștințe avansate de matematică și fără ani petrecuți în facultate.

Concluzia

Testimonialele și recenziile online sunt o metodă grozavă pentru ca un potențial client, poate așa ca tine, să își facă o idee despre calitatea a ceea ce urmează să învețe. Atât timp cât opiniile pe care le citești sunt ale unui client verificat, și reflectă obiectiv caracteristicile/calitățile serviciului nostru, ele pot fi luate drept repere solide.

Cu alte cuvinte, un singur lucru stă la baza a tot ce argumentează o persoană: dacă a fost cursant în cadrul programului nostru. Dacă nu a fost, este doar o opinie nefondată și este exact ca și cum un turist ar descrie un oraș străin pe care nu l-a vizitat niciodată, sau ca și cum un posesor de Iphone ar descrie telefoanele Android, deși nu a deținut niciodată unul.

Pentru a vedea cum arată o serie de testimoniale sincere și inspiraționale, te încurajăm să accesezii pagina WellCode Păreri sau canalul nostru de Youtube cu același nume. Ca fapt divers, ni s-a spus la un moment dat că toate aceste persoane care ne descriu serviciile de mentorat sunt actori plătiți. Nu am putut decât să luăm acea afirmație ca pe un compliment și să ne ambiționăm să ne facem treaba în mod profesionist în continuare.

Dacă ești în căutarea unei modalități de a începe o carieră de succes în programare, accesează site-ul nostru WellCode și înscrie-te în programul nostru de mentorat. Primul modul este gratuit!