Rămânând dezamăgit de felul în care este informatica predată în școală, Dragoș s-a înscris în programul de mentorat WellCode de care știa dinainte pentru a-și asigura o carieră de succes în IT. Acestea sunt părerile sale sincere legate de tot ce a făcut el până acum în cadrul programului de mentorat.

”Salut, sunt Dragoș, am 17 ani, sunt din Craiova și fac parte din programul de mentorat oferit de cei de la WellCode și prin acest videoclip vreau să îmi exprim părerea sinceră legată de program astfel încât să vă dați și voi seama dacă e ceea ce căutați sau dacă vă va ajuta să vă atingeți scopurile.

Eu am aflat de program de acum 2 ani, însă abia anul acesta m-am hotărât să mă înscriu deoarece am vrut întâi să mă confrunt cu acest domeniu al informaticii la școală. Cu toate acestea, în toată clasa a IX-a nu am făcut mai nimic; atât eu cât și colegii mei am rămas profund dezamăgiți.

Aveam de mai demult scopul acesta ambițios să mă angajez cât mai devreme posibil. Mi-am urmat visul, m-am înscris, iar acum vreau să vă povestesc ce am învățat în ultimele trei luni și ceva. Pe lângă toate abilitățile tehnice pe care nu cred că le puteam învăța vreodată, sau cel puțin nu într-un timp atât de scurt, am învățat cum să îmi manageriez timpul, cum să fiu mult mai concentrat și cum să explic ceea ce fac, codul pe care îl scriu, lucru care m-a ajutat inclusiv la școală și îmi va fi de folos și pe viitor în cadrul unei firme.

Legat de interacțiunea dintre mine și mentori, dacă nu ați aflat deja din alte videoclipuri, funcționează pe principiul întrebărilor ajutătoare. Pe baza întrebărilor mele, eu primeam întrebări ajutătoare care mă făceau să ajung la o soluție optimă într-un timp cât mai scurt. Modalitatea asta nu va funcționa din prima, te va enerva chiar, însă pot spune că totul a meritat. După atâtea luni și atâtea ore investite, cred că treaba asta merită.

Acum sunt la partea din program în care îmi fac propriile mele aplicații, sunt foarte entuziasmat și nerăbdător să îmi fac CV-ul, să mă angajez. 

Sper că te-am ajutat, sper să îți urmezi și tu visele, și să ai și tu cât mai mult succes în treaba asta. O zi bună, salutare!”

Dragoș a observat că metodele de predare a informaticii din liceu nu erau îndeajuns de eficiente pentru ca el să poată aduna toate informațiile necesare pentru a fi chemat la un interviu sau pentru a realiza singur o aplicație. Acum, după ce a apelat la serviciile noastre de mentorat, nu doar că el a dobândit o sumedenie de cunoștințe tehnice, dar a și căpătat multe skill-uri interpersonale ce îi vor fi de folos peste tot în viață.

Ești curios legat de alte păreri similare cu ale lui Dragoș? Pentru a afla și experiențele altora în programul nostru de mentorat, accesează pagina WellCode Păreri sau canalul nostru de YouTube cu același nume.

Dacă ești și tu dornic să te reprofilezi profesional sau să înveți programare, chiar și fără experiență anterioară, accesează site-ul WellCode și înscrie-te în programul nostru de mentorat.