Autor: Flavian Doroftei

Programarea este fără îndoială un domeniu ce oferă și va continua să ofere locuri de muncă. Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii și cu evoluția mediului online, va fi mereu nevoie de programatori. Fie că e vorba despre site-uri web, aplicații de tip desktop, de tip mobile sau de tot ce se află între acestea, abilitatea de a scrie cod de calitate e ceva ce din ce în ce mai mulți oameni încep să își dorească.

Drept consecință, se pune problema cum ajungi să înveți să programezi și cum ajungi să fii observat și recunoscut ca un programator de calitate. Cel mai mai la îndemână răspuns ar fi că drumul ideal înseamnă să termini un liceu cu profil mate-info și apoi să parcurgi cursurile unei facultăți de informatică. Cu toate astea, drumul menționat anterior este, în ziua de astăzi, mai mult un mit; la fel ca și faptul că trebuie să fii bun la matematică pentru a fi un programator de succes.

Când vine vorba de facultate, părerea noastră diferă față de cea a multor oameni. Am observat din propria experiență că multe dintre cunoștințele pe care le învățăm în facultate, dacă nu chiar majoritatea lor, nu le folosim după absolvire în cadrul jobului unde lucrăm. În plus, sistemul de educație este de așa natură încât nici măcar lucrurile pe care le folosim nu ne sunt predate în mod corect/eficient.

Fie că e vorba de imposibilitatea unor profesori de a găsi un ritm de predare potrivit pentru un grup întreg de elevi sau fie că e vorba de metodologii defectuoase ce se bazează pe memorare și reproducere, sistemul educațional ajunge să pună multe piedici unui pasionat de programare, care nu reușește să învețe logic multe dintre noțiunile pe care ar trebui să le stăpânească la absolvire.

Pe lângă aceste dezavantaje, trebuie să menționăm și resursele pe care trebuie să le investești. Pe lângă cele financiare, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că sunt necesari ani de zile pentru a parcurge materii cu utilitate îndoielnică. 

Acestea fiind spuse, bineînțeles că vedem și avantaje în a urma cursurile unei instituții superioare de învățământ. Pe lângă faptul că vei cunoaște oameni cu aceleași interese ca și tine, a fi înscris la o facultate îți oferă posibilitatea de a călători în străinătate prin diferite programe. Internship-urile la firme mari îți pot îmbogăți bagajul de cunoștințe și îți pot mări în final șansele de angajare.

În același timp, dacă ești pasionat de cercetare, poți continua studiile până în stadiul doctoratului, unde ai ocazia să lucrezi la diferite proiecte și unde îți poți aduce contribuția în domeniul academic.

Revenind însă strict la a-ți dezvolta gândirea logică și la a învăța programare, concluzia noastră este că poți ajunge la nivelul cel mai înalt, fără a aștepta ani și fără a trece prin stresul zecilor de examene. Din nou, vorbim din experiență când spunem că pentru a învăța programare și pentru a te angaja în domeniu, nu ai nevoie decât de câteva luni, chiar și dacă nu ai deloc experiență.

Înscriindu-te în programul nostru de mentorat, axat strict pe ceea ce se cere pe piață, lucrând constant pe platforma noastră personalizată și beneficiind de consilierea și motivația experților noștri în carieră și programare, vei ajunge fără îndoială să lucrezi unde îți dorești în luni, nu ani.

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, urmărește doar părerile zecilor de cursanți pe pagina noastră WellCode Păreri sau de pe canalul de YouTube cu același nume. Dacă deja ai luat o decizie legată de calea pe care dorești să o urmezi spre o carieră de succes, accesează site-ul nostru WellCode și programează-te la o ședință de consultanță pentru a afla toate detaliile. Înscrie-te pe platformă și încearcă, de asemenea, modulul nostru gratuit.

Spor la codat!