Dorești să înveți programare, însă nu știi cum să procedezi sau la ce să te aștepți? 

Citește în continuare și află părerea Alexandrei legată de experiența ei în cadrul programului de mentorat WellCode. Chiar și o reconversie profesională totală este mai la îndemână decât oricând.

“Numele meu este Alexandra și sunt în programul de mentorat de aproximativ 4 luni. Poate că 4 luni sună puțin, însă cei din echipa WellCode s-au asigurat că vor avea un impact imens asupra stilului meu de viață. Hai totuși să ne întoarcem la momentul când a început experiența mea cu programul de mentorat.

În urmă cu 6 luni am descoperit site-ul lor care oferea un modul gratuit pentru cei care doreau sa vadă cu ce se mănâncă programarea. Am început să îl parcurg, l-am finalizat, însă nu aveam niciun gând că lucrul acesta mă va duce undeva, pentru că în acel moment studiam și lucram într-un domeniu cât se poate de îndepărtat de programare.

A urmat perioada pandemiei și vă spun sincer că acesta a fost factorul motivator care m-a făcut să-mi schimb domeniul. Astfel, ca orice persoană, am hotărât să mă înscriu la a doua facultate, mai exact la cea de informatică. După ce am fost admisă, am avut un gând involuntar, cum că aș avea nevoie de ceva care să mă facă să avansez mai repede pentru a deveni programator.

Fiindcă ideea asta de a deveni programator mă intriga din ce în ce mai mult, am apelat la cei de la WellCode. M-am înscris la o ședință de consultanță și am fost convinsă pe loc să iau parte la acest program de mentorat. Ulterior am realizat că WellCode nu este doar despre cum să înveți să scrii cod și despre cum să ajungi să fii programator. Este despre a te motiva, a fi determinat și disciplinat în tot drumul tău spre a-ți atinge scopul.

Eram super conștientă că scopul meu era de a fi programator, însă nu îmi dădeam seama că pentru a ajunge la acest capăt de drum, trebuia să îmi șlefuiesc mai multe abilități și atribute de-ale mele care nu erau nici pe departe de a fi perfecte. Știu că perfecțiunea nu există, dar nu eram disciplinată, nu eram organizată, eram haotică.

Am realizat aceste lucruri când, pe parcursul programului, am început să am blocaje. Stăteam blocată la unele probleme zile întregi și involuntar, mă demoralizam pentru că vedeam că nu pot să avansez. Deși ceream ajutorul celor din cadrul WellCode, nu știam ce să fac. Problema era că mintea mea nu era formată să gândească logic, nu știam cum să gândesc în așa fel încât să mă scot din acea încurcătură.

Mi-am dat seama că pentru a-mi forma această gândire logică este nevoie de mai multă muncă, de a fi odihnit și de a avea o gândire pozitivă și determinată. Astfel am început să mă dezvolt altfel și să îmi duc toate abilitățile și capacitatea mea la un alt nivel pentru a avansa pe platformă. Bineînțeles, când vedeam că progresez era un sentiment genial, simțeam în suflet că pot, reușesc!

Spun toate aceste lucruri pline de pozitivitate deoarece sunt pe deplin recunoscătoare pentru toată munca depusă de cei din echipa WellCode în formarea mea și pentru a mă motiva să lucrez atât de mult pentru a-mi atinge scopul. Când am dat de ei, eu nu știam nimic despre activitatea lor, nu auzisem de nicăieri despre ei, nu cunoșteam pe nimeni care să fi luat parte la programul de mentorat, însă pur și simplu mi-am urmat instinctul, lucru care m-a adus în acest punct, decizie pe care nu o regret deloc.

Dacă eu am ajuns să fiu atât de mulțumită de acest program de mentorat, efectiv aș recomanda oricui să înceapă treaba!”

Alexandra a reușit să se adapteze cu ajutorul nostru într-o lume în continuă schimbare. Dacă dorești să fii inspirat și de alte povești similare Alexandrei aruncă o privire, cu un simplu click, pe pagina noastră WellCode Păreri!

Pentru a învăța programare de la zero și pentru a-ți construi o carieră de succes în domeniul programării, accesează pagina noastră WellCode!