Știm deja că ideile bune ne pot veni în timp ce ascultăm muzică. Cu toate astea, Alex probabil nu se aștepta ca această idee să îi vină în urma unei reclame de pe YouTube. Vedeți ce are el de spus despre experiența cu echipa WellCode, de unde a pornit și unde vrea să ajungă în acest domeniu al programării.

“Salutare, eu sunt Alex, am 24 de ani și vreau să vă povestesc cum am început eu drumul spre o carieră de programator. În timp ce ascultam muzică pe YouTube, mi-a apărut o reclamă de la WellCode în care Petru ne povestește despre programul lor de mentorat.

De obicei sau skip la orice reclamă, dar asta mi s-a părut destul de interesantă și am zis că pot să-l ascult pentru câteva minute. Am intrat și pe site-ul lor, să văd despre ce este vorba și m-am apucat să parcurg modulul gratuit pe care l-am terminat în 4 zile. Țin minte că am început joi și duminică seara am terminat.

În continuare m-am programat la o ședință de consultanță gratuită cu unul dintre membrii echipei WellCode și astfel am fost acceptat în program.

De multe ori întâlnesc probleme la care nu am nici cea mai mică idee cum se rezolvă, dar asta mă determină să îmi pun mintea la contribuție. Pe lângă asta, dacă am nelămuriri sau blocaje, pot oricând lăsa întrebări în secțiunea de comentarii.

Ce îmi place acum, dar care la început mi se părea extrem de frustrant, este faptul că mentorii nu îmi oferă soluția directă a problemei, ci îmi pun întrebări ajutătoare legate de aceasta, cu care ulterior reușesc să o rezolv.

Call-urile zilnice mi se par extrem de importante. Ele constau în rezolvarea a două probleme pe care le primim cu o zi înainte, iar pe parcursul call-ului le rezolvăm cu unul dintre mentori.

Pentru mine, pandemia a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat, în sensul că, lipsit de alte activități, în loc să stau toată ziua uitându-mă la seriale sau la jocuri, am ales să învăț programare. În aproximativ o lună voi începe să creez prima mea aplicație și sunt nerăbdător să văd ce va ieși.

Mai am puțin până termin programul de mentorat și nu pot să vă spun decât că mă bucur nespus că i-am ales pe cei de la WellCode. Pe parcursul acestui program de mentorat mi-am dezvoltat multe abilități. Sunt mult mai atent la detalii, nu mai renunț atât de ușor și sunt mult mai perseverent. 

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și spor la codat!“

În urma programului de mentorat WellCode, Alex a evoluat mult și pe plan personal. El nu doar devine un programator grozav, ci își și dezvoltă abilitățile, după cum spune chiar el.

Pentru a afla mai multe despre experiențe similare lui Alex, aruncați un ochi pe pagina noastră Wellcode Recenzii sau pe canalul nostru de YouTube WellCode Păreri și cine știe, poate vă va veni și vouă o idee bună.