TOP 7 AVANTAJE DE A FI PROGRAMATOR

IT-ul sau mai specific programarea este cu siguranță unul dintre puținele domenii care nu este atât de afectat în prezent. Iar după ce criza se va termina, va fi un domeniu din ce în ce mai căutat. Care sunt motivele? O să enumăr șapte dintre avantajele de a fi programator:

 • Lucratul de la distanță – Se poate lucra remote foarte ușor, fără costuri suplimentare pentru compania la care lucrezi. Fiecare programator poate să-și îndeplinească task-urile din confortul propriei locuințe.
 • Tranziția spre online – Tot mai multe afaceri se mută în mediul online și va fi o nevoie și mai mare de programatori
 • Automatizarea – multe joburi se desființează complet fiind automatizate
 • Siguranța și stabilitatea – În situații de criză ca acum, volumul de muncă s-ar putea să crească, adică inclusiv salariile programatorilor care sunt deja mari, să ajungă și mai mari.
 • Freelancing – poți ajunge să lucrezi ca freelancer. Dacă ai deja experiență și vrei să renunți să lucrezi pentru o corporație, poți să lucrezi independent la propriile proiecte sau să găsești alte proiecte la care să lucrezi.
 • Pachetele salariale în programare sunt foarte atractive chiar și pentru programatorii începători.
 • Flexibilitatea ai un program flexibil. Nu ești legat de scaunul de la birou sau de acasă dacă tu ți-ai îndeplinit task-urile mai repede. Poți să petreci mai mult timp făcând ceva ce îți place.

Acum se poate pune întrebarea, de ce un programator câștigă așa de bine și de ce un programator are atâtea avantaje? Sunt două motive principale:

 1. Există un deficit de programatori în România dar și la nivel mondial. Sunt foarte puțini programatori față de cererea atât de mare de programatori care există pe piață.
 2. Prejudecățile generale pe care le au oamenii despre programare, că este un domeniu în care este imposibil să ajungi, sau că trebuie să știi multă matematică sau să fii super inteligent ca să ajungi programator. Iar din cauza acestor idei greșite mulți aleg să nu înceapă să învețe programare, pentru că se desconsideră.

Cu alte cuvinte, poți să ajungi programator dacă:

 • Ești o persoană perseverentă și nu renunți la scopurile tale
 • Îți place să muncești
 • Ești dispus să accepți sfaturi și să le implementezi
 • Ești dispus să înveți lucruri noi

Crezi că ai aceste calități? Dacă răspunsul este DA, atunci decizia TA rămâne singurul obstacol în drumul tău spre a deveni un programator bun. Criza actuală tocmai ți-a oferit o oportunitate să îți dezvolți o abilitate care îți poate schimba radical viața: programarea. Alegerea îți aparține!

Accesează pagina WellCode pentru a te înscrie în programul nostru de mentorat. Primul modul este gratuit.

Pentru a afla ce păreri au cursanții noștri, accesează pagina WellCode Păreri sau canalul de YouTue cu același nume